м. Харків
вул. Лермонтовська 7

Безкоштовно

Статті

Кому потрібна страховка для легальної праці в Чехії?

страховка чехия

Робота в Чехії для українців. Навіщо потрібна страховка

Відносини межу двома країнами - Україною і Чехією визначаються візовими угодами. Громадяни України та більшості країн СНД зобов'язані отримати візу перед в'їздом в країну для тимчасового перебування. Для того, щоб отримати документ, необхідно звернутися в консульство і заповнити відповідну заяву. Обов'язковою доповненням до візі є медичний поліс обов'язкового страхування. Він дозволить отримувати в іншій країні кваліфіковану медичну допомогу в закладах охорони здоров'я.

Страхування є обов'язковою умовою для отримання візи. Цей документ вимагають поряд з іншими в посольстві Чехії, офіс якого розташований в Москві. Отримати страховку можна в акредитованому центрі або за допомогою посередників, що мають ліцензію для здійснення подібної діяльності.

Робота в Чехії для українців безпечна, комфортна і високооплачіваема. Але для працевлаштування на одне з промислових підприємств необхідно подати всі документи, оформлені відповідно до законодавства.

Обов'язковою умовою роботи в Чехії для українців є наявність документа, що підтверджує оформлення страхового медичного полісу. Якщо віза оформляється для неодноразових поїздок протягом певного часу, громадянин повинен заповнити декларацію, в якій покладе на себе відповідальність за оформлення такого документа для кожної поїздки на територію республіки.

Робота в Чехії для українців має певні вимоги. Страховка повинна передбачати підвищений ліміт відповідальності страховика. Ця сума встановлюється на мінімальному рівні в 6 тисяч євро. Також страховка повинна містити застереження: "допомога при наявності алкогольного сп'яніння". Вказувати ці пункти при оформленні страхового сертифіката обов'язково. При виявленні помилок в оформленні документа громадянин іноземної держави ризикує бути депортованим на Батьківщину.

Як поїхати на роботу в Чехію

Для того, щоб спробувати свої сили на провідних підприємствах Європи, буде потрібно мінімум документів і мінімальний час на їх оформлення. Вакансії і пропозиції по роботі в Чехії для українців оновлюються щотижня. Для їх перегляду досить відвідати офіційний сайт компанії з працевлаштування або стати учасником спільноти в соціальних мережах.

Знаходження громадян іноземної держави на території Чехії регулюється законами республіки. Для українців існує два варіанти оформлення віз:

  • Короткострокова. Її дія поширюється на період до 90 днів включно;
  • Довгострокова. Термін її дії становить більше 90 днів.

Для отримання довгострокової візи наявність поліса медичного страхування є обов'язковою умовою. Поліс необхідний для отримання Шенгенської візи при туристичній поїздці, проходження програм навчання на території держави, робочий візит, гостьовому відвідуванні на підставі персонального запрошення.

Вас також можуть зацікавіти ці статті:
Чи потрібен паспорт вакцинації для роботи в Чехії?