м. Харків
вул. Лермонтовська 7

Безкоштовно

Статті

Чому не можна шукати роботу в Чехії самому

Як самому знайти роботу у Чехії

У Чехії можна легально влаштуватися на роботу з високою заробітною платою та комфортними умовами праці. А можна залишитись без грошей і без робочого місця.

Робота в Чехії |

Можна не звертатися в агентство з працевлаштування, та самостійно знайти роботу в Чехії.

Для початку збирають усю необхідну інформацію:

  • які потрібні документи для проживання та працевлаштування у Чехії;
  • які є вакансії, умови роботи та проживання.
  • як дістатися;

На кожному етапі можна зіткнутися з проблемами - недостатніми або недостовірними даними, безпорадними або шахраями. Все це займає багато часу та потребує фінансових витрат.

Небезпеки самостійного пошуку роботи у Чехії

У деяких випадках самостійне працевлаштування може бути небезпечним. Ризики існують як на етапі планування, а й після прибуття місце.

Оформлення документів

До від'їзду до Чеської республіки необхідно оформити робочу візу або спеціальну картку.

Одна із схем обману – запевнення, що для роботи достатньо біометрії чи дозволу на роботу в іншій європейській країні.

Робота на підставі цих документів у Чехії заборонена. Порушників закону висилають із країни та забороняють в'їзд на кілька років.

Шахраї пропонують допомогти в оформленні візи чи скоротити термін отримання. Потрібно розуміти, що домовленостей із чеським посольством та консульством у посередників немає – це дезінформація. Допомога може обмежуватися збиранням необхідних документів.

Дозвіл на роботу видається на конкретне підприємство. Просто змінити одне місце роботи інше не можна. Перехід за всіма правилами займе близько місяця, що різко скорочує шанси на працевлаштування.

Недостовірна інформація

Несумлінні посередники надають свідомо неправдиву інформацію.

Можуть не повідомляти про вимоги, які насправді висуває роботодавець до кандидата. Завищують обіцяну ставку, не дають відомостей про умови праці та проживання.

Шахраї виставляють рахунок за свої послуги з підбору вакансії, хоча більшість є безкоштовними.

Підписання договору

Часто аферисти не дають змоги вивчити договір на роботу за кордоном. Можуть пред'явити документи чеською мовою. Підписувати такий договір не можна – умови, що в ньому зазначені, можуть не відповідати тому, що було обіцяно.

Важливо пам'ятати, що для оформлення будь-яких дозвільних документів потрібні посередникам тільки копії. Паспорт та інші оригінали віддавати нікому не можна!

Потрібно бути уважним при виборі компанії-посередника, щоб стати жертвою шахраїв.

Фахівці загенції з працевлаштування у Чехії організовують безпечний виїзд працювати. Це допоможе не лише заощадити кошти, а й убереже від можливих проблем у чужій країні.

Вас також можуть зацікавіти ці статті:
Що потрібно для роботи в Чехії