м. Харків
вул. Лермонтовська 7

Безкоштовно

  • Головна
  • Статті
  • Що брати із собою на заробітки до Чехії: список обов’язкових речей для заробітчан

Статті

Що брати із собою на заробітки до Чехії: список обов’язкових речей для заробітчан

Що брати із собою на роботу до Чехії

Питання працевлаштування за кордоном вибором вакансії та маршруту не обмежується. Існує ціла низка побутових проблем, які необхідно вирішити до поїздки. Потрібно заздалегідь визначити список всього необхідного, з'ясувати, які саме речі знадобляться у дорозі та на новому місці.

Одяг для сезонної роботи у Чехії

Однією з переваг роботи в Чехії є те, що клімат цієї країни близький до української. Орієнтуватися потрібно насамперед на сезон, коли планується поїздка.

Не потрібно підбирати окремо "робочий гардероб". В агентстві з працевлаштування в Чехії дадуть повну інформацію щодо вимог конкретного роботодавця до форми одягу.

Є вакансії, наприклад, на складах, де можна працювати у своєму повсякденному одязі з дотриманням деяких вимог:

  • одяг не повинен сковувати рухи,
  • не повинно бути відкритих ділянок тіла,
  • одягатися з урахуванням температури у приміщенні.

Є ряд вакансій, де роботодавець забезпечує працівників спецодягом та взуттям. Співробітникам автозаводів, фабрик та виробничих підприємств безкоштовно видають комплект робочого одягу та взуття.

Продукти харчування

Запастися продуктами можна, але не варто забувати про те, що зайвий вантаж не зробить подорож комфортнішою. Потрібно подбати про харчування в дорозі, а питання із закупівлею продуктів залишити на потім.

Агентство Ridewap пропонує клієнтам роботу у Чехії з проживанням. Є багато вакансій, у яких роботодавець забезпечує працівників з України не лише безплатним житлом, а й харчуванням. Це може бути пільгове харчування у заводській їдальні або безкоштовний повноцінний обід у робочу зміну.

Вибираючи роботу в Чехії на заводі чи виробничому підприємстві, можна не тільки добре заробляти, а й економити на проживанні та харчуванні.

Посуд та предмети побуту

Головними у списку посуду, який знадобиться у Чехії, будуть харчові контейнери. Це універсальна річ, яку використовують у процесі приготування, під час прийому їжі та для зберігання харчових продуктів.

Не будуть зайвими столові прилади, а також практичні пластикові набори для кухні - чашки, невеликі за розміром ємності, дрібне кухонне начиння.

У дорозі та на робочому місці допоможе зігрітися та підняти настрій термос.

Аптечка та засоби особистої гігієни

Похідна аптечка з набором засобів першої необхідності має бути обов'язково. Однак обережність не завадить — треба переконатися, що медичні препарати з вашого набору можна ввозити до Чеської республіки.

Зі засобів особистої гігієни потрібно брати все необхідне:

  • засоби для догляду за обличчям та тілом,
  • косметика,
  • бритва,
  • манікюрний набір,
  • рушники,
  • постільна білизна,
  • засоби для прання.

З перших днів перебування на новому місці має бути все, що необхідно для підтримки особистої гігієни та комфортної адаптації.

Документи

Документи, що засвідчують особу, мають бути при вас завжди. У дорозі, при перетині державного кордону, в чужій країні потрібно з підвищеною увагою ставитися до збереження закордонного паспорта та страхового полісу, який у Чехії є обов'язковим для трудових мігрантів. У вас мають бути документи від роботодавця, з яким укладено трудовий договір. Буде правильним зробити фотокопії всього пакета документів.

Телефон та зарядні пристрої

Телефон у поїздці за кордон – перший помічник. Можна встановити безліч корисних програм, які полегшать проживання далеко від дому.

Українці, які не володіють чеською мовою, можуть скористатися перекладачем для спрощення спілкування з місцевими жителями. Буде корисним програма з картами та навігацією в автономному режимі. Офлайн-режим є обов'язковою умовою в даному випадку, тому що при пересуванні містом не завжди є доступ до Інтернету.

Менеджери агентства Ridewap, які завжди на зв'язку зі своїми клієнтами, допоможуть з вибором та активацією місцевих сім-карт.

Для більшої мобільності крім зарядного пристрою корисно придбати павербанк.

Якщо заздалегідь продумати, що потрібно брати до Чехії на роботу, робоча поїздка буде комфортною та безпечною.

Вас також можуть зацікавіти ці статті:
Страховка для візи до Чехії: навіщо вона потрібна під час працевлаштування