м. Харків
вул. Лермонтовська 7

Безкоштовно

Статті

Як нові обмеження вплинули на роботу у Чехії

работа в чехии в карантин

Знову карантинні обмеження в Чехії

З 15 листопада в Чехії набули чинності нові обмеження, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Подивимося, як зміниться життя громадян у зв'язку із цими заходами.

Тестування на коронавірус у Чехії

Нещеплені медичні працівники, які працюють у стаціонарних лікарнях, складатимуть аналіз на covid-19, як мінімум, 1 раз на тиждень. Усі ПЛР-тести діють під час відвідування соціальних установ протягом трьох днів, антигенні тести – протягом одного дня.

Це правило набирає чинності з 1 листопада і поширюється на решту випадків, наприклад, при відвідуванні місць громадського харчування.

Освіта та сезонна робота у Чехії

Студентів університетів зобов'яжуть носити респіратори під час навчання, якщо в аудиторії більше 50 осіб. Особливо це правило поширюється на лекційні заняття.

Таке обмеження діятиме у більшості установ та організацій. Якщо Ви збираєтеся знайти роботу в Чехії, зверніть увагу на це правило.

З 15 листопада розпочалося масове проведення тестів на коронавірус у школах деяких регіонів. 22 та 29 листопада у всіх навчальних закладах Чехії буде комплексне тестування учнів.

Масові заходи та громадські заклади

З 22 листопада жителі Чехії, які не перехворіли на коронавірус або не прищепилися, не зможуть відвідувати громадські та культурні установи (крім аптек та продовольчих магазинів), салони краси, спортивні центри та ін.

Організації у сфері послуг почнуть приймати лише тих громадян, які перехворіли на covid-19 або зробили вакцинацію. Самотестування у Чехії повністю скасовується.

Громадяни, які пройшли лише перший етап вакцинації, зобов'язані здати ПЛР-тест для відвідування масових заходів та громадських закладів.

Вакцина

Іноземні громадяни, які офіційно проживають на території Чехії, зможуть безкоштовно вакцинуватися від covid-19. Проте держава оплачує лише медичні маніпуляції із щепленням, а не саму вакцину.

Ці обмеження набудуть чинності повною мірою з 22 листопада і діятимуть до кінця лютого. Головне завдання нововведень – популяризація вакцинації.

Вас також можуть зацікавіти ці статті:
Робота в Чехії: ціна, вимоги до претендентів, обов’язки агентства